Сторінка
24

Формування у молодших школярів загальнолюдських моральних цінностей у процесі вивчення курсу "Християнська етика"

– Давайте розпочнемо з останнього малюночка. Яка є перша буква у слові ведмедик (в), а у сонечка друга.(о), і т.д.

– В нас вийшло слово – ЛЮБОВ. Отже, сьогодні ми будемо говорити про любов, а точніше про закони любові. /Пишемо тему на дошці, а діти в зошит/

V. Ознайомлення з новим матеріалом.

Вчора переглядаючи газети, я прочитала одну дуже цікаву фразу : «Роби добро, не питаючи кому». Мене це дуже здивувало. Адже, чому я маю допомагати тим, хто мене скривдив, не допоміг мені. Я повинна робити добро, тільки тим, хто до мене добре ставиться.

Мені дуже цікаво знати вашу думку, стосовно даної фрази. В кожного з вас на парті є намальовані яблучка. На дошці в нас зображено дерево, але воно без плодів. Отже, якщо ви вважаєте, що ми повинні робити «добро не питаючи кому », то приклейте до дерева червоне яблучко, а якщо не погоджуєтесь, то зелене. /Діти виконують завдання. Вкінці аналізуємо результати/

– Ми не все хочемо допомагати тим, хто нас скривдив. Та Ісус Христос прийшовши в світ відкрив нам справжню любов. Свою науку про любов Ісус виклав у двох заповідях любові. Спробуймо і ми їх прочитати. Перед вами на парті лежать конверти, в якому є записана частина заповіді. Та ця заповідь

Ю

И

Л

Б

Г

С

О

А

П

Д

є закодована. Розгадайте її. Кожна буква має свій значок.

_ _ _ _ .

/Відповідь діти пишуть на листочках. Складаємо їх по порядку. Зачитуємо. Діти записують їх зошит/

2 Головні Заповіді Любові

1.Люби Господа Бога твого всім серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю. Це найбільша й найперша заповідь.

2. Люби ближнього твого як себе самого.

– Господь Бог любить кожну людину, кожному зсилає свої ласки. Він дуже хоче, щоб ми його любили, щоб з ним розмовляли у молитві. Та дуже часто ми не знаходимо часу для Бога, бо дуже заклопотані. Давайте проаналізуємо, скільки часу вміщує один рік.

– Скільки днів у році? (365)

– Скількох годин складається доба? (24 год)

– Скільки хвилин вміщує 1 година? (60 хв)

– Як нам взнати скільки хвилин є в одному році, коли відомо, що рік має 365 днів? (1) 60•24 =1440; 2)1440•365 = 525600 хв).

–Як багато часу дає нам Бог. Ми не повинні витрачати його тільки на забави, але й на навчання, на працю, добрі вчинки.

Ісус просить нас допомагати кожному, хто є в потребі (Читаємо з Біблії):«Бо, що зробили одному з найменших те мені зробили».Саме про це ми з вами вивчимо пісню - руханку./ Слова записані на дошці/

Тому, хто біля тебе, руку дай, руку дай

Тому, хто біля тебе, руку дай.

П-в: Не залежно від віри чи кольору очей

Ти люби усіх, усім роби добро.

… дай любов, серце дай

– Ісус розумів, як важко любити і робити добро тим, хто нас скривдив. Тому Він розповів притчу про Милосердного самарянина. Ми її теж почуємо і побачимо./Звучить пісня : «Добрий самарянин». Діти ставлять на цю притчу пантоміму. Див. додатокЕ //Обговорення притчі/

– Ми, дійсно, не знаємо, чому перші два перехожі не зупинились. Але знаємо, що третій подорожній, Самарянин, мусів бути надзвичайною людиною. Нелегко було зупинитись. Дорога була небезпечною. Все ж він розумів значення слів «Люби ближнього свого».

– Самарянин вирішив допомогти незнайомому. Він прийняв добре рішення. Часом ми зустрічаємось з людьми нещасливими або з тими, які потребують допомоги. Ми не повинні відвертатися від них, а простягнути руку допомоги.

– Скажіть, щоб ви зробили , у таких ситуаціях: 1.У вас в класі з'явилась нова дівчинка Марта. Вона дуже сором’язлива. ЇЇ одяг досить старий і зношений. Тому її ніхто не запрошує гратися. Що ви можете зробити для неї?

Перейти на сторінку номер:
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15 
 16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27 


Інші реферати на тему «Педагогіка, виховання»: