Сторінка
1

Кросворди та вікторини на біблейську тематику

Слово 1

Христос любить тебе. Він не може тобі наказати, Він не може тебе зму­сити робити щось, що противиться твоїй волі. Він кличе тебе. Брате, сестро, не відкинь Його простягненої руки, відгукнись на Його поклик і побачиш як враз зміниться усе твоє життя. Христос подарує тобі те, чого ти не зможеш купити за жодні багатства, - рівновагу душі, спокій, впевненість в теперіш­ньому і майбутньому житті. «Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, -і Я вас зacпокою! Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий, - і «знайдете спокій душам своїм». Бо ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!» [Mm. 11:28-30]

По горизонталі: 1 - вічний безмежний всемогутній Дух, Який створив землю, небо, зірки, тварин і людей, Який опікується нами і любить нас; 3 - ім'я земної матері Ісуса Христа; 4 - український святий, син князя Володимира, що як і його брат загинув від руки підісланого вбивці; 6 - професія більшості Христових апостолів та учнів; 8-одна із релігій вірні якої поклоняються Аллаху; 9 - старша дочка Лавана, дружина патріарха Якова [Буття розділи 29-32];

По вертикалі: 1 - назва першої книги Біблії; 2 - птах у вигляді якого з'явився Святий Дух під час хрещення Ісуса Христа в ріці Йордан; 3 - вітання, яке Ісус Христос часто

промовляв при зустрічі із учнями, заходячи до домівки; 5 - старший син патріарха Ноя, прабатько народу обраного; 7 - найвищий після папи єпископ Католицької Церкви (в Україні ним є Мирослав-Іван Любачівський); 8-вища церковна влада; папа- патріархи - єпископи;

Слово 2

Хто має справжню неудавану любов до того, що гине? Чи той володар, який в допомогу посилає слуг, а сам сидить в теплій палаті на зручному троні? А чи може той, що наражаючись на ганьбу і небезпеку, особисто подає руку допомоги? Істинний Бог, Творець усього сущого [Євр. 1:10] з великої любові зійшов з небесних висот, воплотився в людське тіло, ставши правдивою людиною, терпів ганьбу і страждав за нас, і Своєю смертю визволив нас від влади гріха. Я поклоняюсь Христу-Богу, бо Він не пошкодував життя Свого заради того щоб я мав життя вічне.

По горизонталі: 1 - природне явище яке вкрило гору Сінай коли Мойсей на ній розмовляв з Богом; 6 - мальоване на полотні або дошці зображення Ісуса Христа, Богородиці, святих чи якоїсь релігійної сцени; 7 - один із чотирьох євангелистів; 8 -страшне природне лихо, яке в часи Ноя вигубило усе людство; 10 - білі крупини, небесний хліб яким годував Господь народ обраний у пустелі; 11 - назва, яку давні єгиптяни дали ріці Ніл;

По вертикалі: 2 - гарно оздоблена шапка у вигляді корони яку вдягає єпископ чи патріарх; З - великий дар Бога людям, який ставить їх вище від тварин; 4 - ім'я рабині дружини Якова Лії [Буття 30 розділ]; 5 - священна книга у мусульман (подібно як Біблія для християн); 9 - птахи якими Бог в чудесний спосіб нагодував народ обраний у пустелі; 10- книжечка в якій зібрано різноманітні молитви.

Слово 3

Як часто ми спокутуємось на різноманітні фальшивки, як часто платимо непомірне високу ціну за те, що і ламаного гроша не варте. Ми бачимо в товариша нову машину і хочемо обов'язково мати таку саму, бачимо в подруги гарну квартиру і за всяку ціну, різними способами хочемо здобути таку ж. Все своє коротке життя витрачаємо на те щоби, заробити, відпочити, розва­житись, забуваючи про головне, - для чого ми прийшли у цей світ. І коли ми станемо перед престолом Господнім, то враз побачимо свої справжні втрати і свої здобутки. І те, що колись здавалось вартісним стане дрібнішим за порох земний, а те, що ми вважали дріб'язком, який навіть не помічали стане тією коштовною дорогою, що веде у життя вічне.

Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають. Складайте ж собі скарби на небі, де ні міль, ні іржа їх не нищить, і де злодії до них не підкопуються та не крадуть. Бо де скарб твій, - там буде й серце твоє! [Mm. 6:19-21]

1 - ніж у формі малого списа, Яким священик виймає Агнця з просфори і вирізає з неї частиці; 2 - передбачення вибраними і натхненими Святим Духом людьми події яка може відбутися в майбутньому; 3 - найдрібніша мідна монета в Палестині, якою бідна вдова склала пожертву на храм; 4 - свята, київська княгиня, яка однією з перших в Русі-Україні прийняла християнство; 5 - частина Літургії Слова в якій священик пояснює прочитаний уривок Євангелії; 6 - ним розпочинається Євангелія від Івана і воно означає Ісуса Христа.

Слово 4

Допоки ми живемо, допоки кров ще пульсує у нашому тілі ми не часто замислюємось з чим підійдемо до тієї останньої речі, якої ніхто ще не зміг і не зможе уникнути. (Але) «кожне тіло старіється, як і одежа, бо від віку присуджено: смертю помреш». [Сир. 14:18] Світ ще добре пам'ятає гордого і бунтівливого Вольтера. Його сміливість здавалось не мала меж, - він кинув виклик християнству та Церкві і був впевнений у своїй перемозі. Але відчув­ши, що помирає враз налякався тої невідомості, яка чекала його там, за межею смерті. Чисто інтуїтивно він зумів проглянути за ту межу і неймовірний жах обгорнув усе його єство. Він не хотів відійти без покаяння, він волав за священиком, але так і помер без сповіді.

Ніхто не знає коли ангели постукають, щоб забрати душу його. І для когось ця мить стане вічним присудом, який уже неможливо буде змінити а для когось радісною хвилею зустрічі з Богом, вічним блаженством спіл­кування з Творцем.

По горизонталі: 3 - кімната ченця у монастирі; 4 - посвячений стіл у вівтарі на якому відбувається переміна хліба і вина в Тіло і Кров Ісуса Христа; 6 - хліборобська праця з якою Ісус Христос часто порівнював діяльність Своїх учнів; 7 - святий, проповідник християнства у слов'янських землях, творець найстарішої слов'янської системи письма - глаголиці; 8 - народний різдвяний театр, який прославляє народження Ісуса Христа;

По вертикалі: 1 - місто (тепер Білорусія), в якому була архієпископська катедра Йосафата Кунцевича; 2 - третій найвищий ступінь священства в християнській Церкві; 4 - апостол, якого Христос настановив керівником первісної Церкви; 5 - одна з Божих чеснот, найголовніша заповідь Божа, яка включає в себе всі інші заповіді.

Перейти на сторінку номер:
 1  2  3  4 


Інші реферати на тему «Релігія, релігієзнавство»: